Visszajelzések

Dr. Lundqvist Anett Vivien:

Dr. Lundqvist AnettMi külföldön élő magyarok vagyunk, ráadásul a férjem svéd. Elsősorban ezért voltam kíváncsi az otthonDALOLÓ tanfolyamra, mert nem hallunk magyar szót, nem tudom a másfél éves kisfiamat magyar nyelvű foglalkozásokra vinni. A tanfolyam teljes mértékben beváltotta a reményeinket, sőt túl is szárnyalta. Rengeteget tanultunk, ráadásul Ada nagyon segítőkész, megértő, türelmes, túl azon, hogy csodás hangja van, és nagyon ért a gyerekekhez. A kisfiam imádja, hogy a videókon más picikkel van bemutatva egy-egy játék, és ő is rögtön akarja csinálni. A dalokat is, a játékokat is részletesen elmagyarázza, elmutogatja Ada, így könnyen meg lehet tanulni, akkor is, ha az embernek alapvetően nincs hozzá érzéke/tehetsége. Sok új mondókát, nótát, játékot tanultunk, amit a meglévő rengeteg könyvünkből se tudnék összeszedni, ráadásul ott nincs bemutatva, megtanítva. Mindenképp NAGY segítség annak is, aki otthon él, de kihagyhatatlan, ha külföldön! Nagyon ajánljuk, és nagyon köszönjük a lehetőséget!

 

Kiss Arany:

Kiss AranyAda tanfolyama a legideálisabb eszköz a gyerekeim zenei készségeinek fejlesztésére: nagy szakértelemmel és szeretettel összeállított anyag, nagyon hiteles és kedves előadásban.  Szakértelme nemcsak a zenei és nagyszerű pedagógiai tudásban rejlik, hanem abban is, ahogy meg tudja ragadni a hétköznapi gyereki reakciókat és mindezt átvezeti játékra.  Teszi mindezt hihetetlen szeretettel és kedvességgel. Pontosan ezért a 2 éves lányom egyik legfontosabb „virtuális barátja” lett, így naponta akár 20-30 alkalommal is meg kell néznünk egy-egy ölbeli játékot. Ugyanakkor Ada csodálatos hangja a 4 hónapos kisfiam első számú álomhozó Tündére is. A nehéz és a játékos, könnyed napokon egyaránt segítségemre van az anyag: ha jókedvűek, bátran alkalmazom a nagymozgást igénylő dalokat, játékokat, és fergeteges móka kerekedik belőle. Nyűgösebb napokon jöhet a szívmelegítő dalolás. Sőt, fantasztikus az az érzés, hogy ha akarom, nem is muszáj énekelnem, hiszen itt van nekünk Ada, így a gyerekeim helyesen kiénekelt dallamokkal, igényes hangzású zenével találkozhatnak. Szeretettel és tiszta szívvel ajánlom minden szülőnek, nagyszülőnek, és mindenkinek, aki a gyerekek zenei készségeinek fejlesztéséért felelősnek érzi magát!

Varga-Hajagos Anikó:

Varga-Hajagos AnikoAda gyönyörű hangja és szeretetteljes kisugárzása nemcsak a gyermekre van hatással, hanem a vele játszó, daloló édesanyjára is.  Személy szerint imádom, ahogy játék közben láthatom a kisfiam sugárzó és boldog arcát. Jó érzés, hogy valóban minőségi időt töltünk együtt és ki sem kell mozdulnunk itthonról. Az otthonDALOLÓ igazi kincs, mert könnyen és játékosan elsajátítható leckéket tartalmaz, és bármikor elővehetem, ha egy lágy ébresztgetőre, egy vidám mondókára, vagy éppen egy huncut ölbeli játékra lenne szükségem.

Papszt Edit Nikoletta:

Papszt EditAz otthonDALOLÓ nagyon hasznos és igényes segítség nekünk, kismamáknak, mert megtanít nagyon sok mindenre! Például, az elején én azt sem tudtam, mi az az ölbeli játék, most meg már szinte nap mint nap játszom a kislányommal… Persze, ez igazán – a mi esetünkben – majd 1-2 év múlva lesz nagyon jó, mert a kicsi most még csak 3,5 hónapos :), de a mondókákat, énekeket már most is nagyon értékeli! Sokszor este énekkel altatom el, nem is számít, hogy az alkalmasint nem is altatódal, amit énekelek neki. Nincs valami szép hangom (bár az Anyukám szerint, amióta „tanfolyamra járok”, sokat fejlődtem), mégis merek a kicsimnek énekelni, ráadásul már nem csak akkor, amikor ketten halljuk. 🙂 A mai modern technikának köszönhetően nem szükséges számítógép ahhoz, hogy otthon daloljak, és ezért is szeretem, mert így a leckék mindig a zsebemben vannak, a telefonomban, ha esetleg fejből nem menne valamelyik. 🙂 A mellékelt rajzokat, amiket ki is színezhetünk majd, kinyomtatom és elteszem későbbre, amikor a kislányom majd azt is értékelni tudja. Szóval, én szeretek otthonDALOLÓ Mami lenni, és csak ajánlani tudom mindenkinek, aki gyorsan, hatékonyan, szakértő „tanár nénitől” szeretne leckéket venni!

Deákné Fodor Andrea:

Deakne Fodor AndreaMagyarországon élő, gyermekkora óta néptáncoló anyukaként elég sok dalt ismerek, mégis nagyon fontosnak tartottam, hogy szakavatott embertől, a gyerekek korának megfelelő dalokat és játékokat tanulhassak meg. Azt gondolom, ha az anyukák a tanfolyam anyagának akár csak töredékét is ismernék – és alkalmaznák rendszeresen –, sokkal több kiegyensúlyozott, vidám gyerek – és persze anyuka – lenne, mert az ölbeli játék nem csak a gyereknek jelent feltöltődést. Nekünk nagyon sok vidám percet szereztek már az Adától tanultak. Köszönjük!

Kovácsné Vámosi Andrea:

Kovacsne Vamos AndreaMi külföldön élünk, nekünk Ada otthonDALOLÓ-ja hatalmas segítséget jelent! A fiam még anno otthon járt 4 évet oviba, ő rengeteg dolgot meg tudott tanulni az óvónéniktől: dalokat, mondókákat, körjátékokat stb. Viszont a kislányom már idekinn született, és itt nincs lehetőségünk eljárni olyan közösségbe, ahol magyar gyerekek közt meg tudná ezeket a dalokat, mondókákat és játékokat tanulni. Amíg nem voltunk „otthonDALOLÓ-k”, addig a lányom nem nagyon volt hajlandó énekelni, mondókázni, ill. nekem is kevesebb bátorságom volt vele leülni énekelgetni. Viszont amióta nézzük a leckéket, Dalmának kimondottan igénye van rá, hogy az újabb leckéket tanulgassuk és eljátsszuk. Én is rengeteg új dolgot tanultam meg, és nagyobb bátorsággal ülök le énekelni. Nagyon szeretjük nézni, ahogy más gyermekekkel együtt vannak az ölbeli játékok (ez nekünk igazán nagy segítség), és a zongorás dalokat is jó látni és hallani is egyszerre. Amióta az otthonDALOLÓ tanfolyamot végezzük, rengeteg új és régi dalt, mondókát tanultunk meg együtt. Dalma lányom is sokkal többször kezdi el magától a mondókákat és ölbeli játékokat. Szerintem nagy fejlődésen ment keresztül (beszéd+szókincs tekintetében). Kicsit olyan, mintha mi is eljárnánk egy kis családias oviba, és ez nagyon jó! Az biztos, hogy mi Adának csak köszönettel tartozunk az otthonDALOLÓért, és még sokat szeretnénk tőle tanulni. Én csak ajánlani tudom más külföldön élő családnak is!

Rácz Csilla:

Racz CsillaCsíkszereda és Bukarest az otthonunk, de helytől függetlenül, jókat dalolunk, mondókázunk, és rengeteget játszunk. Mindezt összekötjük az éppen aktuális témával: ha fúj a szél, ha süt a nap, ha esik az eső, ha alukálni készülünk, ha épp vigasztalnom kell a kis Nóri – és sorolhatnám tovább. Annyira örülök, hogy szinte miden élethelyzetet ki tudok színezni az ITT tanultakkal! Enélkül a tanfolyam nélkül sokkal lassabban és valószínűleg sokkal „zajosabban” telnének a napok. Aminek még külön örülök, hogy mindkettőnknek szórakoztató is: Nóri első mosolyát egy ölbeli játékkal sikerült kicsalogatni! Én új érdekes dolgokat tanulok (pl. a szimbólumokról, a mozgásról, a ritmusérzékről), és az apukát, meg a nagyszülőket is bevonjuk. Mindig nagyon várjuk, hogy milyen meglepi lesz a következő leckében. Biztos vagyok abban, hogy minden korosztálynak mókás, ugyanakkor hasznos és szép időtöltés az otthonDALOLÓ! „Csak kapd ölbe a babádat, és már indulhat is a lépegetés… – mérőre! 🙂

Votisky Petra:

Votisky PetraLenyűgözött Ada szakértelme, amit az otthonDaloló tanfolyamon megtapasztaltam! Olyan érzésem volt, mintha végig mellettem lenne, ahogy videón, hangfelvételen, leírásban elmutogatta,  eldalolta és elmagyarázta nekünk a dalokat, játékokat, mondókákat. Gyerekpszichológusként és magánemberként is úgy érzem, hogy minden nőnek, anyának és apának is meg kell tapasztalnia napi szinten az együtt dalolás, együtt játszás örömét a gyermekével, amihez az otthonDaloló tanfolyam részletes és praktikus támogatást nyújt.

Bogdánné Tieger Tímea:

Bogdanne Tieger TimeaVan egy nyelv, amelynek az alapjait ugyanúgy „beszélik” az egész világon. Ez a nyelv csodákra képes: gyógyít, felvidít, megment, pihentet, szórakoztat! A magzat elsők között hallja és érti ezt a nyelvet! Ez nem más, mint a zene! Minden szülő használja a pici születésétől fogva. Ahhoz, hogy ezt tudatosan tegyük, Ada házhoz hozza nekünk a segítséget! Ölbeli játékok, játékos mondókák, szép népdalok, aranyos gyerekdalok, méghozzá videós segítséggel, részletes magyarázattal, korosztályok szerint! Teljes szívemből ajánlom mindenkinek!!!!

Moldovánné Kovács Réka:

Moldovanne Kovacs RekaA zenében és éneklésben jártasként úgy gondolom, hogy Ada méltán megkaphatná a kisgyermek-éneklés specialistája címet! „Valóságszagú”, kedves, őszinte, gyereket-szerető, és szerintem könnyen elsajátíthatóak az énekei és az ölbeli játékai. Nem kell megijedned, hogy Ada gyönyörű hangját majd nem tudod visszaadni a gyermekednek, mert ha tényleg semmi hangod, akkor egyszerűen csak együtt nézzétek/hallgassátok a videót, így rögtön a „virtuális énektanár nénitől” fogjátok megtanulni!

Kovács Gabriella, óvodapedagógus és koragyermekkori zenepedagógus

Kovacs GabriellaAki szeret énekelni, és szeretne gyermekének (és önmagának) örömet szerezni, annak szívből ajánlom az otthonDalolót, mert aki belekezd, lépésről-lépésre megtapasztalhatja a zenei nevelés áldásos hatását. Magas szakmai színvonalon, mégis könnyen érthetően kaptok kézbe olyan módszereket, amelyek segítségével az egyszerű mondókák és gyermekdalok varázslattá válnak, és életre szóló élményekben lesz részetek az otthonDaloló által! Az örömteli percek mellett olyan alapokat raktok le gyermeketek fejében (fülében), amelyek a későbbi tanulási folyamatokat segíti, ill. megkönnyíti.

Szalai-Gaál Mónika:

Szalai_Gaal MonikaNagyon tetszik Ada közvetlen stílusa. Érezni az egész tananyagból, hogy valóban látott már “élő” gyereket, és nagyon szereti is a kicsiket! Vállalja önmagát, a gondolatait, és érezni, hogy szívét-lelkét beletette a tanfolyamba. Ez meg is látszik az eredményen!

Bánki Dóra:

Banki DoraAmikor megszülettek a gyerekeim, úgy gondoltam, mindent meg szeretnék nekik adni, amivel fejleszteni lehet őket, ami által a nagybetűs életben, a későbbiekben előnyre tehetnek szert. Szerettem volna a mozgásukat, a koncentrációjukat, a memóriájukat, a hallásukat is fejleszteni, mindenből a legjobbat adni nekik, úgy, hogy közben velem együtt élvezzék is a folyamatot. Hamarosan rá kellett jönnöm, hogy ez bizony nem megy így, mert az együtt töltött órák rovására megy a sok különóra. Aztán rátaláltam az otthonDALOLÓ-ra, ami „all in one” nyújtott mindent. Együtt vagyunk a gyerekekkel, játszva, dalolva tanulunk! Tökéletes megoldást kaptam.

Ch-Molnár Éva:

Ch-Molnar EvaNa, ez igen! Mosolygós, kedves, nem szirupos, nyitott. Ennyi időre még az én figyelmem is leköthető. És nem az unalomig ismert mondókák! Jó, Jó, Jó!!!

Iván-Vidovics Teréz:

Ivan-Vidovics TerezNincs is annál szebb, mint amikor a két és fél éves „nagytestvér” a féléves pici kezében „főzi a borsót”! Olyan jó, hogy az otthonDaloló segít abban, hogy az ölbeli játékok révén megszerettessük gyermekeinkkel a dalokat, mondókákat, hogy fejlesszük a zenei képességeiket, és persze, hogy gazdagítsuk az érzelmi világukat is. Gyerekfejlesztés ösztönösen, sok-sok ÖRÖMMEL!

Ácsné Sulyok Ildikó:

Acsne Sulyok IldikoBelgiumban élünk a családommal, van egy 3 éves pici lányunk. Imádja a meséket, mondókákat, és legjobban azokat a videókat szereti, ahol gyerekek játszanak vagy mondanak verset! Nagyon örültem, amikor olvastam az Ada által kínált lehetőséget! Először azt hittem, kapunk néhány mondókát meg játékötleteket, de nagy meglepetésben részesültünk! Minden egyes nap izgatottan vártuk a következő leckét. Ada nagyon szépen énekel! Még számomra is megnyugtató hatás volt őt hallgatni. Imádtuk, hogy mindenhez volt hangfelvétel. Lányomnak legjobban a videók tetszettek, ahol Ada két aranyos kislánnyal mutatta meg a játékokat. Nekem az tetszik nagyon, hogy mindenről részletesen írt. Rengeteget tanultunk tőle. Mindenkinek ajánlom ezt a tanfolyamot, mert remek időtöltés a picivel! Sok újdonságot tanulhatunk még mi magunk is, és sokat nevethetünk! Köszönjük, Ada!